‘Hallo, hoe gaat het’ in 16 verschillende talen
< back to articles

‘Hallo, hoe gaat het’ in 16 verschillende talen

Een hittegolf heeft Nederland bereikt. Voor de vierde dag op rij is de temperatuur minimaal 30 graden. Heerlijk voor de mensen die vakantie vieren in Nederland, al zijn de meningen over de hitte verdeeld. Wellicht vieren daarom veel Nederlandse vakantiegangers hun vakantie in het buitenland. Een recordaantal Nederlanders boekte namelijk dit jaar een vakantie naar het buitenland.

In gesprek met de lokale bevolking

Veel vakantiegangers vinden het leuk om op vakantie een praatje te maken met de lokale bevolking. Door zo’n praatje ontmoet je namelijk nieuwe mensen en je vakantie wordt meestal een stuk avontuurlijker. Vaak zijn zij ook degenen die bijzondere plekken aanraden, zoals tips voor verscholen restaurants of een afgelegen plek in de natuur waar je als toerist anders niet zou komen.

Deze tips wil je natuurlijk niet mislopen. Daarom helpen we jou en je reisgenoten graag op weg om in contact te komen met de lokale bevolking op jullie vakantiebestemming. Met de openingszin ‘hallo, hoe gaat het?’ knoop je makkelijk een gesprek aan in verschillende talen:

 • Frans: Bonjour, comment ça va?
 • Duits: Guten Tag, Wie geht es dir?
 • Spaans: Hola, ¿cómo estás?
 • Italiaans: Ciao! Come stai?
 • Turks: Merhaba, nasılsın?
 • Engels: Hello, how are you?
 • Deens: Hej, hvordan har du det?
 • Zweeds: Hallå, hur mår du?
 • Japans: Kon’nichiwa, O-genki desu ka?
 • Tsjechisch: Dobry den, jak se máš?
 • Grieks: Yassou, ti kánis?
 • Chinees: Nǐ hǎo ma?
 • Surinaams: Fa Waka?
 • Russisch: Privet, kak dela?
 • Portugees: Óla, como você está?
 • En natuurlijke onze zuiderburen: Hallo, hoe gaat het?

Privé en zakelijk

Natuurlijk werkt deze zin niet alleen op vakantie, maar kun je met de begroeting ook een goede indruk achterlaten bij een zakelijke meeting of internationaal congres. De meeste zakenpartners waarderen het als zij worden aangesproken in hun eigen taal. Door de simpele begroeting toon je interesse en heb je al snel een streepje voor op de concurrenten.

Staat de taal die jij zoekt ertussen? Hopelijk wel! Als dat niet het geval is of wanneer je andere zinnen in een lokale taal wilt spreken, kan je een van de vertaalapps downloaden. Wij hebben de beste vertaalapps voor jou op een rijtje gezet!

Ben je op zoek naar een professionele vertaling of wil je meer weten? Neem dan contact op met: info@vertaalbureau-ll.nl of 030 209 04 00 en we helpen je graag verder.