Tenderservices

Het inschrijven op aanbestedingen, ofwel tenders, kan een stevige wissel trekken op uw organisatie. Eerst is een grondige analyse van de aanbesteding nodig. Vervolgens moeten de betrokken afdelingen van uw organisatie overleggen over de juiste aanpak, de planning en de calculatie. Ten slotte moet de tender daadwerkelijk worden geschreven.

Bij het gunnen van een opdracht spelen vooral de ‘harde’ criteria een grote rol: de aanbesteder kijkt allereerst naar de kosten en de planning. Toch zijn de ‘zachtere’ aspecten bij een aanbesteding belangrijker dan vaak wordt gedacht. De vormgeving, de indeling en het taalgebruik van de inschrijving leveren een belangrijke bijdrage aan het beeld dat de aanbesteder krijgt van uw inschrijving en uw organisatie.

Hoe maakt u uw tender zo aantrekkelijk mogelijk voor de aanbesteder?

Schrijven van tenders

Uw inschrijving maakt meer kans met een professionele tenderschrijver. De schrijvers van L&L hebben veel ervaring in het schrijven van tenders. Wij beschikken over professionals voor vrijwel elke branche. Onze tenderschrijvers produceren krachtige, adequate teksten en hebben hier in het algemeen minder tijd voor nodig dan uw eigen medewerkers.

Een tenderschrijver van L&L speelt een actieve rol binnen uw team. Dit begint met het vergaren en ordenen van informatie door middel van gesprekken met deskundige medewerkers binnen uw organisatie, analyse van de beschikbare documentatie en bestudering van de tekst van de aanvraag. Vervolgens maakt de schrijver een ontwerpstructuur voor de tender. Ten slotte worden de teksten geschreven.

Wij kunnen voor u een ‘tenderbibliotheek’ verzorgen. Dit houdt in dat wij een bestandssysteem inrichten met generieke onderdelen van een tender, zoals uw bedrijfsprofiel, diensten, referenties, contactpersonen, etc.

Het resultaat: een tekstueel sterke, goed gestructureerde en inhoudelijk relevante tender. Wilt u dat ook de vormgeving van uw tender tot in de puntjes is verzorgd? Laat dan de lay-out en de vormgeving verzorgen door onze dtp-afdeling.

Tenderbibliotheek

Schrijft u regelmatig in op aanbestedingen? Wij kunnen voor u een ‘tenderbibliotheek’ verzorgen. Dit houdt in dat wij een bestandssysteem inrichten met generieke onderdelen van een tender, zoals uw bedrijfsprofiel, diensten, referenties, contactpersonen, etc. We leggen ook de huisstijl van uw organisatie hierin vast: lettertype, regelafstand, koppen, voet- en kopteksten, etc. Onderdeel van de tenderbibliotheek is een vaste structuur voor uw tenderdocumenten.

Een tenderbibliotheek maakt het mogelijk een tender modulair op te bouwen. Hierdoor kunt u onderdelen die vaker in uw tenders terugkomen snel en makkelijk hergebruiken. Dankzij deze werkwijze bespaart u tot wel 40% op de benodigde tijd voor het schrijven van een tender. Daarnaast verkleint deze methode de kans op fouten (snel gemaakt met knippen en plakken) en zijn uw documenten consistent qua lay-out en inhoud.

Vertalen van tenders

Wij vertalen uw tender naar elke gewenste taal wanneer u inschrijft op een buitenlandse aanbesteding. Onze vertaalafdeling beschikt over een wereldwijd netwerk van native vertalers met verschillende specialisaties. Zij staan garant voor een goede, betrouwbare vertaling, die uw boodschap net zo duidelijk overbrengt als de originele tendertekst.

Bij het schrijven van de tender houden wij rekening met de latere vertaling. Als er bijvoorbeeld vergelijkbare teksten in de tender voorkomen, worden deze zo veel mogelijk in exact dezelfde bewoordingen geschreven. Hierdoor wordt het totale aantal te vertalen woorden lager. Het gevolg: lagere vertaalkosten.

Redigeren van tenders

Is uw tender al geschreven? Laat deze dan redigeren door onze ervaren tenderschrijvers of vertalers. Zij kijken uw aanbesteding na op, onder andere, volledigheid, spel- en grammaticafouten en helderheid. Zo weet u zeker dat u optimale tenders aanlevert.

Wilt u meer informatie over onze tenderservices of een vrijblijvende kostenopgave ontvangen? Klik op de onderstaande knop om direct een offerte aan te vragen. U kunt uiteraard ook via andere manieren contact met ons opnemen.
Offerte aanvragen