Maritieme vertaling

Bent u werkzaam in de maritieme sector en zoekt u gespecialiseerde (technisch) vertalers of schrijvers voor uw technische en andere documenten? Doe dan een beroep op de maritieme expertise van L&L.

De Nederlandse maritieme sector staat internationaal in hoog aanzien. Ons land is toonaangevend op het gebied van onder meer scheepsbouw, waterbouw en salvage. De maritieme industrie is een internationale sector bij uitstek en wordt gekenmerkt door grote projecten waar meerdere landen bij betrokken zijn. Communicatie in meerdere talen is in deze sector dan ook van vitaal belang.

Maritiem vertalen

Documentatie voor de maritieme industrie bevat vaak zeer vakspecifieke terminologie. Voor de vertaling van maritieme teksten maken wij daarom gebruik van de echte vakspecialisten onder onze vertalers. Deze vertalers hebben – door relevante opleiding of werkervaring – een grondige kennis van uw sector. Zij kennen het vakjargon en kunnen direct aan de slag.

Bij de vertaling van uw teksten maken wij gebruik van geavanceerde vertaaltools. Hierdoor kunnen wij uw teksten in één slag naar meerdere talen vertalen.

Wij maken uitsluitend gebruik van native speakers als vertalers. Een vertaler vertaalt altijd naar zijn of haar moedertaal.

Wilt u grote hoeveelheden tekst in korte tijd naar meerdere talen laten vertalen, bijvoorbeeld een tender? Dat is geen enkel probleem bij L&L. Bij de vertaling van uw teksten maken wij gebruik van geavanceerde vertaaltools. Hierdoor kunnen wij uw teksten in één slag naar meerdere talen vertalen. Bovendien is het mogelijk om meerdere vertalers tegelijkertijd aan een tekst te laten werken, zodat zeer snelle levertijden haalbaar zijn.

Een aantal voorbeelden van documenten die wij vertalen voor de maritieme sector:

 • Safety designs
 • Handboeken
 • Montage-instructies
 • Milieurapportages
 • RFI’s, RFP’s en Proposals
 • Marketingteksten

Schrijven documentatie

De maritieme sector heeft te maken met een immense hoeveelheid internationale voorschriften en procedures. Documentatie is dan ook een essentieel onderdeel van vrijwel elke activiteit, of het nu gaat om scheepsbouw, offshore of internationale aanbestedingen.

De technisch schrijvers van L&L hebben een grote knowhow op het gebied van maritieme technologie. Zij zijn in staat om grote hoeveelheden ongestructureerde informatie om te zetten in heldere, adequate documenten. Ook als het gaat om zeer technische en complexe onderwerpen.

Onze schrijvers hanteren een modulaire schrijfmethode, die leidt tot optimale documentatie met minimale herhalingen. Dit heeft grote voordelen: de documentatie is beperkt qua omvang en hergebruik van tekstmodules is zeer eenvoudig. Bovendien kost het vertalen van de teksten minder tijd door de heldere modulaire opbouw.

Voorbeelden van teksten die wij schrijven voor de maritieme sector:

 • Handleidingen
 • Trainingsmateriaal, waaronder interactieve e-learningmodules
 • Online-help
 • Jaarverslagen
 • Tenders

Klik op de onderstaande knop om direct een offerte aan te vragen.
Offerte aanvragen