L&L schrijft Engelstalige documentatie bij medische applicaties

De opdrachtgever is een Nederlands bedrijf dat medische beeldvormingssoftware ontwikkelt. Het bedrijf heeft L&L ingeschakeld om de gebruikersdocumentatie te schrijven bij een medische applicatie die het bedrijf heeft ontwikkeld. Deze keuze was snel gemaakt omdat L&L ook de documentatie heeft geschreven bij eerdere applicaties van de opdrachtgever.

Innovatieve medische software

De opdrachtgever ontwikkelt applicaties waarmee tweedimensionale beelden zoals CTA-scans kunnen worden omgezet in 3D-beelden. Deze software maakt het mogelijk om de beelden vanuit diverse hoeken te bekijken, in te zoomen op specifieke gebieden en precisiemetingen te verrichten. Ook biedt de software workflows: wizards om medisch specialisten te ondersteunen bij hun analyses. Met behulp van de software verkrijgen specialisten de noodzakelijke gegevens om te beoordelen hoe de geplande operatieve ingreep het beste kan worden uitgevoerd en kunnen zij deze ingreep minutieus voorbereiden.

De applicatie

De applicatie is met en voor hart- en vaatchirurgen ontwikkeld. Met de applicatie kunnen chirurgen zowel CTA-scans in 3D als ultrageluid- en XA-beelden bekijken. Zo kunnen zij beoordelen of voor patiënten met een slecht functionerende hartklep een minder belastende procedure dan open hartchirurgie kan worden gebruikt om de hartklep te vervangen. Voor deze vaak kwetsbare patiënten is het minder risicovol om de hartkleppen te vervangen met behulp van een katheter die via bloedvaten bij het sleutelbeen, het dijbeen of de ribben wordt ingebracht. Met de applicatie beschikken specialisten over nauwkeurige beelden en betrouwbare metingen om te beoordelen of de anatomie van de aorta van de patiënt geschikt is voor deze procedure. De applicatie zorgt er bovendien voor dat de procedure tot in detail kan worden voorbereid, waardoor het risico op complicaties en verrassingen tijdens de ingreep tot een minimum wordt beperkt.

De keuze voor L&L

De opdrachtgever ontwikkelt gebruikersvriendelijke, innovatieve medische applicaties, maar weet dat de gebruiksvriendelijkheid van een applicatie mede bepaald wordt door de meegeleverde gebruikersdocumentatie. Daarom schakelde het bedrijf L&L in om een nieuwe opzet te ontwikkelen voor de bestaande Engelstalige gebruikersdocumentatie en deze aan te vullen met nieuw ontwikkelde functionaliteit. De opdrachtgever was erg te spreken over het resultaat en de zelfstandigheid waarmee L&L de schrijfwerkzaamheden uitvoerde. Reden om L&L te vragen ook de documentatie bij deze applicatie te schrijven.