Copywriting

Natuurlijk kunt u uw eigen teksten schrijven, maar L&L kan het ook voor u doen. Dat we onze expertises in softwarelokalisatie, meertalige technische documentatie en internationalisatie graag benadrukken, betekent niet dat dat het enige is wat we u kunnen bieden.

Misschien heeft u al op onze website gelezen dat we u, samen met onze zusterorganisatie DCT, ook kunnen helpen met het schrijven van technische documentatie. Onze schrijfdiensten gaan echter nog verder dan dat: we ondersteunen u ook graag door middel van copywriting, in elke gewenste taal.

Wat is copywriting?

Copywriting is het schrijven van teksten die lezers, uw potentiële klanten, overtuigen. Denk aan tekst voor brochures, flyers, website en sociale mediakanalen, maar ook aan kortere tekst zoals slagzinnen en titels. Dat is lastiger dan dat het lijkt: uw marketing valt of staat namelijk met goede teksten. Goedgekozen woorden maken het verschil en zijn in iedere organisatie essentieel.

Het schrijfproces van een copywriter

Voordat onze copywriters aan de slag kunnen met het schrijven van pakkende teksten voor uw organisatie, moeten eerst een aantal dingen in kaart worden gebracht.

  • Over welk product of welke dienst gaat de tekst?
  • Wie is de doelgroep?
  • Wat is het doel van de tekst?
  • In welke vorm wordt de tekst uiteindelijk gepubliceerd? Gaat het om websiteteksten, dan kunnen we ook rekening houden met zoekmachineoptimalisatie (SEO).
  • Wat is de tone of voice van de organisatie? Wat wilt u uitstralen?


Op basis van de bovenstaande punten gaat de gespecialiseerde copywriter die wij voor u selecteren aan het werk. Is het een korte tekst, dan kunt u snel een conceptversie van de tekst verwachten. Gaat het om langere tekst of om grotere hoeveelheden, bijvoorbeeld een website, dan ontvangt u eerst een conceptversie van een aantal pagina’s, die vooraf met u worden afgestemd. U kunt daarna feedback geven op de conceptversie. Op basis hiervan volgt eventueel nog een feedbackronde, of ontvangt u de definitieve versie van uw tekst.

L&L: onze diensten, uw organisatie

Bij L&L gaan we persoonlijke relaties met onze klanten aan. Omdat wij weten wat uw behoeften en ambities zijn, kunnen we onze diensten hier optimaal op aansluiten. Dit verhoogt niet alleen de kwaliteit van onze samenwerking, maar ook die van onze schrijf- en vertaalresultaten.

Wilt u meer weten over L&L? Lees dan meer over ons of neem contact op met onze medewerkers. Zij vertellen u graag over al onze mogelijkheden.