Kwaliteit & werkwijze

Het voldoen aan al uw wensen, vereisten en verwachtingen. Dat is wat kwaliteit is voor L&L. We bereiken dit onder andere door onze innovatieve en persoonlijke werkwijze.

Onze waarden

 • Bij L&L zien we onze klanten als onze partners. De goede en persoonlijke relatie die we met onze klanten hebben, zorgt ervoor dat wij onze diensten en vertaalprocessen kunnen aansluiten op hun behoeften, wensen en ambities. Dit heeft ook een positieve werking op de kwaliteit van onze vertalingen.
 • Al onze vertalers zijn native speakers: zij vertalen uitsluitend naar hun moedertaal. Hierdoor kunnen zij niet alleen de juiste woorden op de juiste plek zetten, maar ze weten ook precies wat er wel en juist niet aansluit bij uw doelgroep of doelmarkt.
 • We werken altijd volgens het vierogenprincipe. Elke vertaling wordt geproduceerd door een native speaker vertaler en gecontroleerd door een tweede native speaker vertaler: de revisor. Zo bent u verzekerd van een foutloze vertaling.
 • U heeft altijd een vaste projectmanager die uw vertaalaanvragen persoonlijk begeleidt, van aanvraag tot aflevering. Zij beantwoorden al uw vragen en staan u graag te woord.
 • Afspraak is altijd afspraak. We leveren op tijd, of het gaat om een korte tekst of om langlopende projecten in meerdere talen.

ISO-certificeringen

We zijn gecertificeerd volgens de ISO 9001– en ISO 17100-certificeringen. Dat wil zeggen dat wij voldoen aan de strengste standaarden binnen de vertaalwereld.

 • ISO 9001
  Deze certificering kregen we voor onze kwaliteitsprocedures. Al onze medewerkers werken volgens dit kwaliteitssysteem, waarin elke stap van onze interne processen, zoals klachtenprocedures en de werkwijze voor onvoorziene omstandigheden, beschreven staat.
 • ISO 17100
  Deze certificering gaat specifiek over onze vertaaldiensten en laat zien dat wij voldoen aan internationaal vastgestelde standaarden.

Innovatief door vertaaltechnologie

Voor onze vertalingen werken we met de modernste CAT-tools (Computer-Aided Translation) en speciale vertaalsoftware, zoals vertaalgeheugens en terminologiedatabases. In deze software zitten ook ingebouwde zoekfunctionaliteiten en woordenboeken, waardoor er, wanneer nodig, meerdere vertalers aan dezelfde tekst kunnen werken.

In onze softwarevertalingen en –lokalisaties werken we sinds onze oprichting samen met software engineers.

Vertaalgeheugens

In een vertaalgeheugen wordt elke zin die wij voor onze klanten vertalen, samen met de originele zin, opgeslagen in een klantspecifiek geheugen. Hoe meer teksten we voor klanten vertalen, hoe groter de voordelen van het geheugen worden. Hebben we een zin al eens voor u vertaald, dan wordt deze automatisch overgenomen uit het geheugen. Onze vertalers kunnen daardoor efficiënter werken, de tekst wordt consistenter en de kosten van de vertaalopdracht worden lager.

Terminologiedatabase

Een terminologiedatabase bevat specifieke terminologie per taal. Geeft u bijvoorbeeld de voorkeur aan het woord ‘arts’ als vertaling van het Engelse woord ‘doctor’, in plaats van ‘dokter’? Dan nemen wij dat op in uw database. Dit geeft u ook controle over uw vertalingen.

Vertrouwelijkheid

We snappen dat uw teksten of documentatie vertrouwelijk (kunnen) zijn. Al onze medewerkers en vertalers zijn daarom contractueel gebonden aan geheimhouding. Uw bestanden worden versleuteld naar ons verzonden en alleen de medewerker die uw vertaalopdracht begeleidt en de vertalers die wij voor u selecteren hebben toegang tot uw documenten.

Extra zekerheid hebben? Het is ook mogelijk om een project specifieke non-disclosure agreement (NDA) te tekenen. Neem voor meer informatie contact op met onze medewerkers, zij vertellen u graag wat er mogelijk is.

Ervaar de kwaliteit van L&L zelf

We streven naar maximale flexibiliteit. Elke vertaal- of schrijfaanvraag is maatwerk, toegespitst op uw specifieke tekst, wensen en vereisten en organisatie. U ontvangt daarom altijd een offerte op maat.

Wilt u zelf de kwaliteit van en het partnerschap met L&L ervaren? Neem dan contact op met onze medewerkers, zij vertellen u graag over al onze mogelijkheden.

L&L is 40 jaar!

L&L bestaat 40 jaar! We hebben in die tijd ruim 1000 klanten blij kunnen maken. Lees meer over onze geschiedenis en vier met ons mee.

Lees verder »