ICT documentatie

Gespecialiseerd in het schrijven van documentatie voor ICT-toepassingen.

Onze technical writers schrijven duidelijke, adequate teksten voor alle vormen van gebruikersdocumentatie:

  • Contextgevoelige help
  • Online Help
  • Online/offline handboeken
  • Interactief trainingsmateriaal

Experts in ICT documentatie

Met een technical writer van L&L brengt u extra ervaring en kennis in uw team. Onze ICT-specialisten hebben meegedraaid in vele ontwikkel- en implementatietrajecten. Zij weten hoe ze de klassieke valkuilen bij het schrijven van de gebruikersdocumentatie moeten vermijden.

Wij trainen onze schrijvers in het zelfstandig verzamelen van alle relevante informatie. Zij vormen zich een compleet beeld van uw applicatie door middel van onder meer:

  • Analyse van beschikbare documentatie (functioneel ontwerp, technisch ontwerp, GUI, etc.)
  • Interviews/gesprekken met inhoudelijk betrokken medewerkers
  • Werken met de applicatie

Op basis van de vergaarde informatie maakt de technical writer een documentontwerp dat de basis vormt voor de documentatie. Het documentontwerp wordt zo veel mogelijk modulair opgezet. Dit maakt hergebruik van tekstmodules mogelijk, waardoor de totale omvang van de documentatie beperkt kan blijven. Dit bespaart ook kosten bij een eventuele latere vertaling.

Het voordeel van professionele schrijvers

Er is niemand die uw softwareproduct zo goed kent als uw eigen ontwerpers en ontwikkelaars. Dat betekent echter niet dat zij ook de beste schrijvers van gebruikersdocumentatie zijn. Een technical writer van L&L is getraind om de vertaalslag te maken tussen techniek en eindgebruiker. Het is daarom een goed idee om uw gebruikersdocumentatie te laten schrijven door een professionele schrijver.

Met de detachering van een technical writer in uw team heeft u nóg een voordeel. Hij of zij is bekend met alle gebruiksaspecten van de applicatie en heeft daarmee een uniek overzicht. Dit kan goed van pas komen bij het identificeren van functionele problemen of onduidelijke workflows in de applicatie.

Klik op de onderstaande knop om direct een offerte aan te vragen.
Offerte