Training technical writing

Wij beschouwen technical writing als het schrijven van instructieve, ondersteunende en educatieve teksten en (gebruikers)documentatie.

De term ‘technical writing’ is dan ook een beetje verwarrend, omdat de geschreven teksten lang niet altijd technisch van aard zijn. L&L heeft meer dan dertig jaar ervaring in technical writing.

Technical writing kun je leren

Voor het schrijven van goede documentatie is enig taalgevoel zeker vereist. Maar het belangrijkste is een gestructureerde aanpak. L&L biedt maatwerktrainingen voor technical writers. In deze training leren deelnemers onder meer:

  • Het bepalen van de doelen en doelgroepen van de documentatie
  • Het verzamelen van de relevante informatie door middel van analyse van de bestaande informatie en het interviewen van materiedeskundigen
  • Het structuren van de informatie en het maken van een documentontwerp
  • Het schrijven van goed leesbare teksten

Training technical writing tools

Er zijn verschillende softwaretools voor technical writing op de markt. De toepassingsgebieden lopen uiteen. Zo zijn er eenvoudige tools voor het schrijven van online Help. Maar er zijn ook uiterst complete (en soms complexe) pakketten voor het schrijven op de markt, waarmee documentatie kan worden geschreven voor elke denkbare situatie en elk denkbaar medium (zoals online Help, web, PDF en papier).

Maakt uw organisatie al gebruik van een van deze tools of denkt u hier over na? L&L biedt maatwerktrainingen voor alle gangbare tools voor technical writing. Wij leren uw medewerkers hoe zij maximaal profiteren van de geboden functionaliteiten. De inhoud van de training wordt altijd in overleg met u bepaald. Belangrijke aspecten hierbij zijn:

  • Do’s en don’ts bij modulair schrijven
  • Hergebruik van informatie
  • Gebruik van ondersteunende media, zoals afbeeldingen, geluid, video

Wilt u meer weten over de technical writing-trainingen van L&L? Neem dan contact op. Onze opleidingsexperts vertellen u graag meer over de mogelijkheden.