Technisch vertaalbureau L&L Utrecht

Zoekt u een betrouwbaar technisch vertaalbureau voor een technische vertaling van uw tekst? Bij technisch vertaalbureau L&L Utrecht bent u aan het juiste adres. Wij bieden gespecialiseerde vertalers en schrijvers voor de technische sector. Echte taalexperts, maar dan wel taalexperts met een stevige technische achtergrond.

De technische industrie is onmisbaar voor Nederland. Deze sector biedt werkgelegenheid aan 400.000 mensen en heeft een jaaromzet van circa 100 miljard euro. Nederlandse technologische bedrijven hebben een uitstekende reputatie: het label ‘Made in Holland’ op apparaten en machines staat wereldwijd synoniem voor kwaliteit, betrouwbaarheid en innovatie. Een juiste technische vertaling is dan ook essentieel voor deze internationaal georiënteerde industrie.

Onze technisch vertalers: gekwalificeerde experts uit uw vakgebied

Voor de technische vertaling van uw teksten maken wij uitsluitend gebruik van professionele technische vertalers met een gedegen achtergrond. Zij kennen de terminologie van uw vakgebied en leveren consistente, eenduidige vertalingen, ook als het gaat om zeer complexe teksten.

Kwaliteitsbewaking bij een technische vertaling

Het gebruik van moderne CAT-tools (Computer-Aided Translation) is een verdere waarborg voor de kwaliteit van uw technische vertaling. Met de inzet van vertaalgeheugens en terminologiedatabases zorgen wij voor eenheid in terminologie, stijl en grammatica voor al uw technische teksten.

Deze vertaaltools maken het bovendien mogelijk om met meerdere technisch vertalers tegelijkertijd te werken, waardoor wij bijzonder grote hoeveelheden tekst in zeer korte tijd kunnen vertalen. Wij leveren altijd de snelheid en kwaliteit die u van een goed technisch vertaalbureau mag verwachten.

Gecertificeerd technisch vertaalbureau

De vertaaldiensten van technisch vertaalbureau L&L Utrecht zijn gecertificeerd volgens ISO 9001 en ISO 17100. Deze certificeringen worden regelmatig gecontroleerd door onafhankelijke auditors. Hierdoor heeft u de zekerheid dat uw technische vertaling voldoet aan de hoogste kwaliteitsstandaarden.

Meer lezen over hoe L&L vertalingen van topkwaliteit levert?
Kwaliteit van L&L

Wat vertalen wij?

Onder andere:

  • Technische handleidingen
  • Onderhoudsinstructies voor machines
  • Technische installatievoorschriften
  • Technische productdocumentatie
  • Procesbeschrijvingen

Daarnaast zijn onze technisch vertalers bekend met o.a. de volgende branches:

Technisch vertaalbureau L&L vertaalt van en naar vrijwel elke taal, waaronder natuurlijk het EngelsDuits en Frans.

Alle bestandsformaten – ook DTP

Technisch vertaalbureau L&L kan rechtstreeks vertalen in nagenoeg alle bestandsformaten. Dus ook bijvoorbeeld AutoCAD of InDesign. U ontvangt uw technische vertaling in hetzelfde bestandsformaat als de brontekst. Met andere woorden: u kunt er direct mee aan de slag, zelfs als het gaat om opgemaakt drukwerk. Wij beschikken over ervaren DTP’ers die uw vertaalde drukwerk controleren en corrigeren op opmaakfouten, zoals verkeerde woordafbrekingen, weduwen/wezen en lege pagina’s.

Technisch schrijven & efficiënte technische documentatie

Naast vertalingen biedt technisch vertaalbureau L&L ook technisch schrijvers aan. Niet alleen schrijven en vertalen wij tal van technische teksten, ook bieden wij u mogelijkheden om uw technische teksten en documentatie efficiënt te beheren. Hierdoor kan u veel tijd en geld besparen.

Wilt u meer informatie over uw technische vertaling of een vrijblijvende kostenopgave ontvangen? Klik op de onderstaande knop om direct een offerte aan te vragen. U kunt uiteraard ook via andere manieren contact met ons opnemen.
Offerte aanvragen