Chinees vertaalbureau L&L Utrecht

Een Chinees vertaalbureau nodig voor uw vertaling Nederlands-Chinees of Chinees-Nederlands? China is al geruime tijd de snelst groeiende economie ter wereld en daar zal niet snel verandering in komen. Wanneer uw organisatie internationaal actief is, is de kans dan ook groot dat u ooit met Chinese relaties te maken krijgt. En dan merkt u: de Chinese taal is voor westerlingen niet eenvoudig te doorgronden. Ook het omgekeerde is het geval: de kennis van andere talen is niet wijd verspreid in China. Een Chinees vertaalbureau is dus een goede partner om de Chinese markt te bereiken.

Chinees vertaalbureau L&L levert professionele zakelijke vertalingen Chinees-Nederlands en vertalingen Nederlands-Chinees. Uiteraard kunt u ook bij ons terecht voor andere talencombinaties.

Vertaling Chinees: welk type Chinees?

Wat wij Chinees noemen, is in feite een lappendeken van tientallen nauw verwante talen. De belangrijkste variant van het Chinees, het Mandarijn, wordt door de meeste Chinezen gesproken. Dit is de officiële taal van China. Maar er zijn ook miljoenen Chinezen die Kantonees spreken. Als u dan ook nog bedenkt dat er meerdere manieren bestaan om Chinees te schrijven, dan begrijpt u dat een vertaling naar het Chinees een zaak is voor professionals. Een Chinees vertaalbureau kan u adviseren in het gebruiken van het juiste type Chinees.

Traditioneel of vereenvoudigd Chinees?

Het Chinese schrift, dat bestaat uit karakters, kent twee varianten: het vereenvoudigde Chinees, dat op het vasteland van China wordt gehanteerd, en het traditionele Chinees, dat wordt gebruikt in Taiwan en de voormalige koloniën Hongkong en Macau. De meeste gesproken varianten van het Chinees worden geschreven met een van deze twee karakterschriften. Wanneer u een tekst naar het Chinees wilt laten vertalen, is de belangrijkste vraag dan ook: voor welk land of regio is de vertaling bestemd?

Vertaling Chinees door vertaalbureau L&L

Wilt u een tekst vanuit of naar het Chinees laten vertalen? Chinees vertaalbureau L&L beschikt over professionele Chinese vertalers voor alle vakgebieden. Vertalingen Nederlands-Chinees en Chinees-Nederlands worden verzorgd door vertalers die de betreffende variant van het Chinees als moedertaal hebben. Elke vertaling wordt grondig gecontroleerd door een deskundige Chinese revisor.

Wij vertalen ook complexe, specialistische teksten, zoals juridische documenten, medische rapporten, financiële jaarverslagen en technische handleidingen. Dankzij een zeer groot internationaal bestand van vertalers hebben wij specialisten voor elk vakgebied.

Meer weten?

Wilt u meer informatie over vertalingen Chinees-Nederlands, vertalingen Nederlands-Chinees of andere talencombinaties? Neem contact op. De accountmanagers van vertaalbureau L&L adviseren u graag over de verschillende mogelijkheden.

Klik op de onderstaande knop om direct een offerte aan te vragen.
Offerte aanvragen